Кожен другий працюючий українець змушений дотримуватися дрес-коду (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен другий працюючий українець змушений дотримуватися дрес-коду (інфографіка)

Особисті фінанси
1291
Стиль одягу і зовнішній вигляд співробітників відрізняється від офісу до офісу. В одних компаніях дозволені футболки і джинси, в інших навіть за незначне відхилення від правил дрес-коду працівнику загрожує матеріальне стягнення.
Кожен другий працюючий українець змушений дотримуватися дрес-коду (інфографіка)
Як показало опитування, звід правил, що регламентує стиль одягу або зовнішній вигляд співробітників, існує в половині українських офісів. У кожної четвертої-п’ятої компанії він зафіксований в корпоративному кодексі і більш ніж у чверті випадків існує у вигляді неписаних правил. Згідно з даними hh.ua ще три-чотири роки тому правила дрес-коду встановлювали 60% компаній, а значить, можна говорити про пом’якшення вимог до зовнішнього вигляду співробітників з боку роботодавців.
Там, де дотримання дрес-коду є обов’язковим, в першу чергу дбають про імідж компанії (44%). Більш ніж у третині випадків жорсткі вимоги до зовнішнього вигляду і стилю пов’язані з діяльністю компанії (наприклад, робота з клієнтами, зустрічі з бізнес-партнерами тощо). І лише у 8% компаній дрес-код існує для згуртування колективу та підтримання корпоративного духу.
Кожен другий працюючий українець змушений дотримуватися дрес-коду (інфографіка)
У тих компаніях, де дрес-код відсутній, керівництво з одного боку дбає про комфорт працівників (32%), з іншого — розраховує на їхню розсудливість у виборі одягу для офісу (39%). Більше чверті представників компаній заявили, що у них креативна робота, тому у працівників вільний стиль в одязі. П’ята частина відповіла, що так склалося історично. У кожній сьомій компанії не запрошують клієнтів і партнерів в офіс, тому працівники можуть собі дозволити ходити, як завгодно. І практично в кожному десятому офісі вважають, що суворі правила негативно позначаються на лояльності співробітників.
Кожен другий працюючий українець змушений дотримуватися дрес-коду (інфографіка)
Як показало опитування, ставлення “білих комірців” до дрес-коду дійсно не можна назвати лояльним. Четверо з п’яти не хотіли б, щоб у компанії встановлювали правила щодо зовнішнього вигляду. Кожному десятому подобається, коли в компанії дотримуються дрес-коду. І ще кожен восьмий не має власної думки щодо цього.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас