Четверо українських школярів увійшли до сотні найкращих юних учених світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Четверо українських школярів увійшли до сотні найкращих юних учених світу

Технології&Авто
950
Четверо українських школярів увійшли до сотні найкращих юних учених світу за результатами наукового конкурсу від Google.
Як повідомляється на сайті конкурсу, перший етап якого вже завершився, 17-річний українець Микита Гордієнко увійшов у Топ, представивши проект “Am_I_Fatigued: як розпізнати накопичену втому і запобігти непоправному”. Микита пропонує новий метод відстеження накопиченої втоми, який можна використовувати в повсякденному житті для її оцінювання, отримання порад і консультацій.
15-річний Антон Тихоненко запропонував проект створення функціонального протеза руки для пацієнтів з ектродактілією. На думку школяра, цей протез допоможе людям з дефектами пальців незалежно рухати ними.
Данило Кузнецов, 15 років, представив на конкурс дослідження геліосинхронних орбіт у тераформуванні планет з використанням доступних в космосі речовин.
А 13-річна Поліна Хадеєва виконала проект “Фотометричне дослідження астероїда 2012 LC1”. За словами Поліни, дослідження дали змогу визначити період обертання астероїда і його приблизну форму і розмір.
11 серпня будуть визначені імена 16 фіналістів конкурсу. Переможець отримає головний приз – грант на навчання в США у розмірі 50 000 доларів США. У конкурсі Google можуть брати участь студенти й школярі 13-18 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас