Організатор "Еліта-центру" зник з-під домашнього арешту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Організатор "Еліта-центру" зник з-під домашнього арешту

Кримінал
807
Організатор афери “Еліта-центру” Олександр Шахов (Волконський) втік з-під домашнього арешту.
Волконський не з’явився на чергове засідання суду, а в квартирі, де Шахов відбував домашній арешт, знайшли тільки електронний браслет з його руки.
“Браслет знаходиться в квартирі, а Шахова немає. У зв’язку з цим суд вирішив оголосити його в розшук”, – наводяться в сюжеті ТСН слова голови Подільського райсуду Києва Василя Бородія.
Нагадаємо, Волконський провів в ув’язненні вісім років, проте вирок йому так і не винесли. У зв’язку з набуттям чинності “законом Савченко”, за яким день, проведений під вартою до винесення вироку, зараховується як два дні основного покарання, Волконський вийшов із в’язниці навесні 2016 року. Замість застави в 384 млн грн, яку він не вніс, суд призначив домашній арешт з носінням електронного браслета.
Волконський був затриманий 2007 року в Швейцарії, а в жовтні 2008-го його екстрадували в Україну і помістили в Лук’янівське СІЗО. Йому інкримінують кілька статей, зокрема і шахрайство в особливо великих розмірах, за якими загрожувало до 15 років в’язниці. У 2009 році він був визнаний головним обвинуваченим і організатором афери “Еліта-центру”, в результаті якої постраждали 1 760 осіб.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас