"Премію" за неоформлений шлюб": Рева про систему допомоги по народженні дитини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Премію" за неоформлений шлюб": Рева про систему допомоги по народженні дитини

Казна та Політика
6132
Міністр соціальної політики Андрій Рева вважає, що наявна система виплати матеріальної допомоги по народженні дитини стимулює відмову від реєстрації шлюбу і сприяє збільшенню кількості матерів-одиначок.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.
“Це тому, що ми їм платимо “премію” за неоформлений шлюб. Ось якщо ти оформлюєш шлюб, ти отримуєш допомогу при народженні – і все. А якщо не оформила, тобі ще й гроші дають як матері-одиначці”, – пояснив Рева.
За його словами, на 1 січня 2016 року налічувалося 600 тис. матерів-одиначок, кожна 5 дитина народжується в Україні поза шлюбом, за 10 років кількість матерів-одиначок збільшилася в 22 рази.
При цьому допомога по народженні дитини, яка виплачується протягом 3 років, становить близько 40 тис. гривень, сума щомісячної допомоги становить близько 800 гривень, що в 10 разів вище, ніж у Росії.
Міністр зазначив, що виплати надаються безробітним матерям-одиначкам, батьки дітей яких ухиляються від сплати аліментів.
Така ситуація підштовхує батьків не реєструвати шлюб.
Рева зазначив, що міністерство готує пропозицію з удосконалення виплати такої допомоги.
Як повідомляли ЗМІ, в липні Кабінет Міністрів запустив пілотний проект із реєстрації одруження протягом 24 годин у Києві, Одесі, Львові, Маріуполі (Донецька область) і Сєвєродонецьку (Луганська область).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас