Amazon випробуватиме дрони в британських передмістях і сільській місцевості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon випробуватиме дрони в британських передмістях і сільській місцевості

Фондовий ринок
81
Американська Amazon.com Inc., один з найбільших інтернет-рітейлерів світу, за домовленістю з британським урядом буде проводити випробування безпілотних літальних апаратів у передмістях і сільській місцевості країни.
Компанія працює над програмою експрес-доставки товарів покупцям повітрям (Prime Air) з 2013 року, проте в багатьох країнах, зокрема США, вона стикається із суттєвими нормативними обмеженнями і бюрократичними перешкодами. При цьому ніде в світі Prime Air поки не працює на комерційних засадах.
Нова серія випробувань у Великобританії може стати проривом для Amazon, оскільки компанія отримала дозвіл на польоти дронів у напівавтономному режимі – поза полем зору випробувачів. Таким чином, кожен з “пілотів” Amazon зможе одночасно контролювати безліч апаратів.
У США в червні була оприлюднена перша версія правил експлуатації безпілотних літальних апаратів, згідно з якими дрон завжди має залишатися в межах видимості оператора, що істотно скорочує дальність польотів.
Управління цивільної авіації Великобританії оголосило про свою участь у цій програмі – у відомстві вважають, що випробування допоможуть краще проробити майбутні нормативні акти.
Британський поштовий оператор Royal Mail також повідомив про зацікавленість у доставці відправлень безпілотними апаратами у віддалених регіонах країни, проте поки не розпочав випробувань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас