Hyundai скоротила чистий прибуток за підсумками 10-го кварталу поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai скоротила чистий прибуток за підсумками 10-го кварталу поспіль

Технології&Авто
94
Hyundai Motor Co., найбільший автовиробник Південної Кореї, скоротив чистий прибуток за підсумками десятого кварталу поспіль на тлі зниження попиту на автомобілі.
Водночас ослаблення південнокорейської вони відносно долара США стримало падіння прибутку компанії.
Як повідомляється в прес-релізі Hyundai, чистий прибуток в квітні – червні знизився на 1,5% – до 1,76 трлн вон ($1,55 млрд) порівняно з 1,79 трлн вон за аналогічний період роком раніше.
Консенсус-прогноз експертів оцінював цей показник в 1,67 трлн вон, пише MarketWatch.
Виручка автовиробника в минулому кварталі збільшилася на 8,1% – до 24,68 трлн вон.
Глобальні продажі седанів Elantra і Accent, що випускаються Hyundai, послаблюються. Експорт автомобілів з південнокорейських підприємств Hyundai в квітні – червні скоротився на 11%.
Продажі Hyundai в Китаї, що є для компанії найбільшим ринком, поліпшилися в минулому кварталі завдяки виходу на ринок нових моделей, зокрема оновленої Tucson, а також зниження податку на придбання автомобілів у країні.
Проте автовиробник вважає, що друге півріччя буде для нього складним, і такий прогноз ставить під загрозу цільовий показник глобальних продажів автомобілів Hyundai на цей рік, що становить 5,01 млн автомобілів.
Ослаблення вони стосовно долара США і зміна обмінних курсів щодо таких валют, як рубль, реал і рупія, підтримали доходи Hyundai в перерахунку на місцеву валюту, зазначають у компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас