Єврокомісія шукає нові ринки збуту для сільгосппродукції ЄС - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія шукає нові ринки збуту для сільгосппродукції ЄС - ЗМІ

Енергетика
747
Член Єврокомісії з питань сільського господарства Філ Хоган проводить кампанію з пошуку нових ринків для збуту сільськогосподарської продукції ЄС, повідомляє інтернет-видання EurActiv.
“Серйозно зачеплений російським ембарго і уповільненням китайського попиту в останні два роки європейський сільськогосподарський ринок переживає важку ситуацію”, – пише EurActiv.
“Із запровадженням російського ембарго тиск на сільськогосподарські ринки ЄС, які вже відчували труднощі, став величезним. Торгівля між Росією і ЄС знизилася більш ніж на 163,4 млрд євро з 2013 до 2015 р., і європейські сільгоспвиробники, як і сільськогосподарські кооперативи, втратили свій головний ринок, що відповідав 5,5 млрд євро”, – відзначає EurActiv.
Нова сільськогосподарська політика ЄС на 2014-2020 роки націлена на вирішення двох завдань: стабілізацію європейських сільськогосподарських ринків у короткостроковій перспективі й пошук нових можливостей експорту в середньостроковій перспективі.
Як повідомляє EurActiv, Ф. Хоган вже робив спроби укласти нові торгові угоди з третіми країнами, щоб стимулювати експорт. У лютому він побував у Колумбії та Мексиці, у квітні він відвідав Китай і Японію. На осінь заплановано візити члена ЄК з питань сільського господарства в Індонезію та В’єтнам. На 2017 рік також намічені нові поїздки з метою пожвавлення сільськогосподарського експорту ЄС.
На думку Ф. Хогана, орієнтація на експорт явно сприяла зміцненню сільськогосподарського сектора. Щорічний сільськогосподарський експорт в 120 млрд євро ставить ЄС на чолі світових експортерів продовольчих продуктів, зазначає EurActiv.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас