Цінами на нафту загрожує нове піке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цінами на нафту загрожує нове піке

Енергетика
2926
Ціни на нафту Brent можуть знизитися до $43,4 за барель. Такий прогноз озвучили експерти інформаційно-аналітичного центру ForexClub в Україні.
“Нафта останнім часом відчуває себе невпевнено. Всі спроби розвинути висхідний імпульс завершуються хвилею розпродажів, бо в енергоносія немає причин для зростання. Більш того, до завершення минулого тижня котирування Brent закріпилися нижче рівня 46 доларів за барель, який в останні два тижні стримував падіння. І це відкриває можливість для подальшого зниження”, – вважають фахівці.
За їхніми словами, на ринку зберігаються побоювання надлишку пропозиції:
  • Канада оговталася від удару лісових пожеж, і видобуток виходить на колишні потужності;
  • у США зростає кількість працюючих бурових установок (+ 14 одиниць за тиждень), а це означає, що сланцеві компанії поступово адаптуються до сталого рівня цін.
А найбільші споживачі нафти відчувають себе не дуже впевнено: і в Китаї, і в Японії економіка поки не виходить на траєкторію впевненого зростання.
“Якщо відкинути загальний негативний фон, то короткостроково ціни на нафту будуть реагувати на дані щодо комерційних запасів у США. Крім того, в США незабаром завершиться сезон активного водіння, на тлі чого попит на паливо скоротиться. Таким чином, ціни на нафту марки Brent можуть протестувати рівень 45 доларів за барель, і опуститися до 43,40 доларів за барель”, – прогнозують фахівці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас