Чи допоможуть субсидії взимку: Скільки максимально заплатить сім'я з субсидією (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи допоможуть субсидії взимку: Скільки максимально заплатить сім'я з субсидією (інфографіка)

Особисті фінанси
5880
Тарифи можуть переглянути, тільки якщо газ на світовому ринку подешевшає, а субсидія допоможе не всім.
Українці вже через кілька місяців отримають платіжки за опалення, яке в цьому році подорожчало в два рази. Середньостатистичній сім’ї доведеться віддати за “комуналку” левову частину свого бюджету.
Крім опалення подорожчали газ, холодна та гаряча вода й електроенергія. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє: “держава заплатить за кожного, хто не може платити”, субсидію, отримає кожен третій українець (7 млн сімей).
Як пояснюють у Кабінеті міністрів, українці повинні платити за “комуналку” в середньому 15% від свого доходу – решту покриє субсидія. Приміром, сім’ї в Тернопільській області з однією дитиною з середнім достатком за “комуналку” доведеться взимку заплатити 793,6 грн – решту покриє субсидія (в межах соціальної норми споживання). Згідно з даними статистики, середня зарплата в регіоні 3332 грн. Київській сім’ї з середнім доходом субсидія взагалі не передбачена.
Докладніше про те, скільки заплатить за “комуналку” сім’я з трьох осіб з субсидією в різних регіонах, можна дізнатися, ознайомившись з інфографікою:
Чи допоможуть субсидії взимку: Скільки максимально заплатить сім'я з субсидією (інфографіка)
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас