У Раді хочуть визначити критерії безнадійної заборгованості юросіб перед банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть визначити критерії безнадійної заборгованості юросіб перед банками

Кредит&Депозит
193
5 депутатів пропонують Верховній Раді визначити критерії безнадійної заборгованості юридичних осіб перед банками.
Про це йдеться в зареєстрованому 15 липня законопроекті № 4021а.
Авторами законопроекту є Руслан Демчак, Михайло Довбенко, Роберт Горват, Іван Мельничук (“Блок Петра Порошенка”) та Іван Фурсін (“Воля народу”).
“Банки на сьогоднішній день позбавлені адекватної та належної можливості списувати безнадійну заборгованість юридичних осіб, бо в Податковому кодексі відсутні чіткі й прийнятні з економічної точки зору критерії безнадійної заборгованості. Передбачені чинною редакцією Податкового кодексу ознаки безнадійної заборгованості, як підстава для можливості її списання за рахунок страхових резервів, не мають належного економічного змісту”, – вважають автори законопроекту.
Зазначається, що найбільш проблемним для банків питанням є списання заборгованості за кредитами, які були видані боржникам, зареєстрованим на території тимчасово окупованого Криму та зони проведення АТО.
У зв’язку з цим необхідні відповідні зміни до статті 14 Податкового кодексу щодо вдосконалення визначення критеріїв безнадійної заборгованості.
Документ пропонує вважати безнадійною заборгованістю суму боргу за фінансовим кредитом, за яким прострочення погашення становить понад 3 роки.
Винятком є ​​борги за кредитами осіб, які пов’язані з таким кредитором, перебувають з ним у трудових відносинах або перебували в трудових відносинах, і період між датою звільнення і датою прощення їхньої заборгованості не перевищує 3 років.
Основним завданням законопроекту є усунення неузгодженостей в податковому законодавстві та забезпечення виконання умов закону про фінансову реструктуризацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас