Скільки заробляють українські програмісти порівняно з колегами в США і Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють українські програмісти порівняно з колегами в США і Європі

Особисті фінанси
6074
Україні IT-фахівці – одні з найбільш високооплачуваних категорій працівників. Однак рівень їхнього заробітку не можна порівняти із зарплатами колег зі США, які за рік заробляють майже втричі більше. Тим часом зарплати програмістів з Індії та Китаю істотно поступаються українським. Такого висновку дійшла HR Team Leader компанії INSART і співорганізатор проекту Smart Club Анастасія Чистенко, відштовхуючись від даних сервісу порівняння зарплат PayScale. У своїй колонці на DOU вона проаналізувала, як оцінюють українських програмістів, а також їхні сильні та слабкі риси.
Ірина вважає, що освіта визначає експерта в будь-якій галузі. Ще з часів Радянського Союзу Україна славилася своєю сильною науковою школою. При цьому українська освіта змінюється відповідно до вимог ринку. «Багато вишів почали пропонувати IT-спеціалізацію. Високий рівень української IT-освіти неодноразово було доведено. Наприклад, серед сертифікованих на Brainbench (Bench Games Leaderboard) Україна посідає 3-тє місце за кількістю громадян, що мають IT-сертифікати, і 2-ге місце за кількістю громадян, які мають сертифікацію рівня Master Level», – пише Ірина.
Скільки заробляють українські програмісти порівняно з колегами в США і Європі
Вона порівняла рівень освіченості в Сполучених Штатах і в найпопулярніших країнах аутсорсингу (в Україні, Польщі, Індії, Китаї, Таїланді, Малайзії та Індонезії) і дійшла висновку, що українці – одні з найосвіченіших в цьому списку.
Оплачуються таланти українських айтішників відповідно. За рівнем заробітних плат українці майже наздогнали колег з Польщі. Якщо вірити даним, отриманим Чистенко під час порівняння середніх зарплат в найпопулярніших аутсорсингових країнах, наші співвітчизники в IT заробляють майже в чотири рази більше індусів і в два рази більше китайців.
Однак український IT-фахівець дуже вимогливий до роботодавця. «Він хоче працювати в сучасному офісі, отримувати регулярні бонусні виплати, мати дружнє робоче середовище і може покинути компанію або проект, якщо не відчуває себе комфортно. Український розробник не хоче терпіти будь-які незручності», – зазначає Ірина.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас