Продажі Apple Watch впали на 55% - IDC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі Apple Watch впали на 55% - IDC

Фондовий ринок
1175
Ринок “розумних” годинників уперше в історії скоротився в другому кварталі 2016 року в річному вираженні через різке падіння продажу Apple Watch, показують попередні дані дослідницької компанії International Data Corporation (IDC).
Продаж цих пристроїв у квітні – червні впав на 32%, до 3,5 млн одиниць. При цьому Apple єдина серед п’ятірки найбільших виробників зафіксувала зниження продажу – поставки Apple Watch впали на 55%, до 1,6 млн пристроїв. Незважаючи на це, компанія залишається беззаперечним лідером ринку, хоча її частка знизилася з 72% до 47%.
“Споживачі не поспішають купувати “розумні” годинники, чекаючи нових моделей і оновлення ПЗ, – говорить старший аналітик IDC Джітеш Убрані. – Швидше за все, показники ринку в цілому будуть стриманими до кінця року, але ми очікуємо підвищення темпів зростання в наступному році”.
Зазначається, що другий квартал минулого року став дебютним для Apple Watch.
Друге місце серед виробників “розумних” годинників, як і раніше, посідає Samsung, який збільшив продаж на 51%, до 600 тис. пристроїв; його частка ринку підвищилася з 7% до 16%.
На третьому місці розташувалася китайська компанія Lenovo. Продаж її годинників підвищився на 75%, до 300 тис. пристроїв. Майже таку ж кількість пристроїв продала LG, збільшивши продаж на 26%.
У п’ятірку також увійшла швейцарська Garmin, що реалізувала 100 тис. “розумних” годинників і збільшила частку ринку з 2% до 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас