Казахстанський тенге оновив тримісячний мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстанський тенге оновив тримісячний мінімум

Валюта
431
Середньозважений курс казахстанського тенге до долара США за підсумками торгів на Казахстанській фондовій біржі (KASE) в четвер опустився до 342,23 тенге за долар, оновивши тримісячний мінімум.
Про це свідчать дані біржі.
Як повідомлялося, нижче позначки 342 тенге за долар середньозважений курс тенге до долара востаннє опускався 6 квітня цього року – тоді він склався на рівні 344,54 тенге за долар.
Курс казахстанської валюти, який з початку липня коливався в діапазоні 337,07-338,95 тенге за долар, із середи посилив падіння. Лише за два дні – 20 і 21 липня – середньозважений курс впав на 1%, або більш ніж на 3,5 тенге.
На думку казахстанських аналітиків, різке ослаблення тенге є наслідком тимчасових ринкових коливань і не пов’язане з фундаментальними факторами.
“Дивує та обставина, що Нацбанк допустив такий різкий стрибок курсу долара, а учасникам ринку на ранковій сесії вистачило для цього досить невеликого обсягу (близько 41 млн дол.). Різке зростання курсу в останні два дні в умовах попередньої стабільності може спровокувати хвилю певних девальваційних побоювань як серед населення, так і серед юридичних осіб”, – сказав начальник відділу управління активами АТ “Казкомерц Сек’юрітіз” Айвар Байкенов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас