Кредит від ЄС стимулює електронні платежі в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит від ЄС стимулює електронні платежі в Греції

Фінтех і Картки
118
Ліміт на зняття готівки в Греції, який є одним з умов надання кредиту від ЄС, стимулює перехід на електронні платежі, згідно зі звітом Timetric’s Cards and Payments Intelligence Center (CPIC).
У серпні 2015 року ЄС схвалив кредитний пакет на суму 86 млрд євро для Греції, за умови що грецький уряд вживе заходів з контролю за рухом капіталу. Уряду країни слід посилити контроль над відтоком капіталу і ухиленням від сплати податків через електронні платежі, урізати соцвиплати й підвищити податки.
Одна з умов ЄС – обов’язковий прийом платіжних карт ритейлерами і деякими категоріями фахівців – лікарями, юристами, електриками та сантехніками. Нові правила набули чинності 1 січня 2016 року.
Обсяг ринку e-commerce у Греції демонстрував щорічний приріст у 18,83% в період з 2011 до 2015 року. Заходи контролю за рухом капіталу в країні застосовуються до зарубіжних онлайн-купівель, а транзакції всередині країни, тим часом, не підлягають контролю і стимулюють e-commerce.
З метою отримання прибутку з нового тренду грецькі банки тепер пропонують спеціальні карти для онлайн-платежів, такі як передплатна віртуальна карта Mastercard від банку Piraeus або Національного банку Греції.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас