Facebook пропонує поширювати доступ до Інтернету за допомогою лазерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook пропонує поширювати доступ до Інтернету за допомогою лазерів

Технології&Авто
520
Компанія Facebook розробляє новий метод високошвидкісного доступу до Інтернету з допомогою лазерів. Над цим проектом працює дослідницький підрозділ Connectivity Lab. Днями фахівці опублікували звіт, в якому пояснюється робота технології лазерного променя, що дозволяє доставляти Інтернет зі швидкістю до 2 Гбіт/с у важкодоступні місця, куди звичайні кабелі прокласти неможливо. Суть технології полягає в тому, щоб використовувати флуоресцентні оптичні волокна для збору світла замість застосування традиційної оптики.
Даний метод працює за аналогією з сонячним концентратором, і час обробки даних становить всього 2 нс. У поєднанні з багатопотоковим кодуванням даних можна отримати пропускну здатність на рівні Wi-Fi і дротових з’єднань.
Facebook впевнена, що ця технологія може бути набагато більш реалістичною, ніж здається. Дослідникам вдалося зібрати такий лазер з легкодоступних матеріалів, які не були призначені для цієї мети. Компанія сподівається, що інші організації зможуть створити оптимізовані для цього матеріали, які в перспективі здатні передавати дані на швидкості до 10 Гбіт/с.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас