Експерт розповіла, що буде з цінами на помідори в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла, що буде з цінами на помідори в Україні

Аграрний ринок
4193
Найближчим часом вартість томатів в Україні значно зменшиться.
Про це розповіла експерт з плодово-овочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.
“Ціни на помідори досягають мінімуму в середині або в другій половині серпня. Тоді починають закупівлі томатів переробники. У попередні роки в цей час помідори оптом коштували 1,5-2 грн за кілограм. У цьому сезоні помідорів посадили менше. Тому очікуємо високу ціну”, – говорить вона.
За словами експерта, нинішні ціни на помідори удвічі вище, ніж минулорічні. У липні вартість овочів традиційно падає, але на початку місяця через погоду вони різко подорожчали. На оптових ринках ціни залишалися рекордно високими і досягали 20-25 грн за кілограм.
“Достигання томата затрималося через холодний початок літа”, – пояснює Гетьман.
Однак тільки за один день, 19 липня, помідори вже подешевшали в 1,5 раза. 20 липня ціни на ґрунтові помідори впали до 8-10 грн за кілограм.
Експерт стверджує, що найближчим часом ціни ще більше впадуть у зв’язку з початком збирання врожаю на півдні та в центрі України, а також на Закарпатті.
“Однак очікувати повернення до торішніх цін не варто, тому що помідорів у цьому році вирощують менше”, – попередила Гетьман.
Як повідомляли ЗМІ, в середині липня томати найбільше подорожчали в західних областях України: там їх вартість злетіла з 4-5 грн/кг до 15-17 грн/кг.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас