Британські вчені роблять перші кроки у створенні мантії-невидимки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські вчені роблять перші кроки у створенні мантії-невидимки

Технології&Авто
1294
Вчені з Лондонського університету королеви Марії (QMUL) створили матеріал на основі наночастинок, який дозволяє приховувати опуклі об’єкти, роблячи їх плоскими для електромагнітних хвиль, які рухаються вздовж поверхні.
Таким чином британські вчені знову продемонстрували чудеса науки, втіливши в життя ідею мантії-невидимки Джоан Роулінг.
Винахід фахівців являє собою екран, що складається з семи шарів наночастинок. При цьому особлива структура і будова матеріалу дозволяють змінювати і трансформувати не тільки промені світла, але й інші види електромагнітного випромінювання, спрямовані на нього.
“Проект заснований на трансформації оптики, концепція якого криється за ідеєю мантії-невидимки, – коментує співавтор проекту і професор школи електронної інженерії та комп’ютерних наук QMUL Янг Хао. – Попередні дослідження дозволили виявити, що цей метод працює на одній частоті. Проте вже зараз ми можемо продемонструвати його роботу в більшому діапазоні частот, що робить застосування цього методу корисним у різних сферах технічних винаходів, наприклад, при розробці нано-антен або ж використання в авіаційно-космічній промисловості”.
“Плащ-невидимка” дозволяє пропускати хвилі через об’ємний об’єкт, покритий матеріалом, перетворюючи опуклу поверхню на площину, не розсіюючи їх.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас