Tesla хоче поліпшити автопілот без додавання лідара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla хоче поліпшити автопілот без додавання лідара

Технології&Авто
617
Систему напівавтономного водіння Autopilot компанії Tesla піддано критиці через нещодавні аварії електромобілів. Журнал Consumer Reports, наприклад, рекомендує компанії відключити автопілот доти, поки вона не вдосконалить функцію до необхідного рівня безпеки.
Однак Tesla не збирається відмовлятися від системи напівавтономного водіння і продовжує роботу над її модернізацією.
Багато експертів вважають, що аварій можна було б уникнути, якби система Autopilot, крім камер і радара, включала лідар. У свою чергу, голова Tesla Елон Маск вважає, що систему можна вдосконалити без додавання нового обладнання.
Елон Маск пояснив, що його компанія сподівається адаптувати наявні радарні системи для створення карти навколишнього середовища (подібної до лідарної) за допомогою «часового згладжування», коли позиції об’єктів порівнюються з плином часу. Наявне обладнання повинно забезпечувати для цього досить високу роздільну здатність, додав Маск. І, на відміну від лідара, система зможе «бачити» крізь пил, дощ і сніг.
Голова Tesla не назвав термінів удосконалення системи, але висловив надію, що компанії вдасться зробити «помірні» поліпшення в автопілоті без додавання нового обладнання.
Як можна здогадатися, у Tesla сильна фінансова мотивація для того, щоб дотримуватися цієї стратегії. Для додавання лідара доведеться витратити чимало коштів. І до того ж, швидше за все, будуть потрібні зміни в дизайні автомобілів. Набагато простіше попрацювати над слабкими місцями і зробити систему автоматичного управління.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас