ДФС блокувала відшкодування 5,8 млрд гривень ПДВ за червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС блокувала відшкодування 5,8 млрд гривень ПДВ за червень

Казна та Політика
413
За червень було відшкодовано менш 100 млн гривень, замість 5,8 млрд гривень підтверджених сум.
Державна фіскальна служба (ДФС) передала в Держказначейство реєстри підприємств на повернення податку на додану вартість лише 8 липня, хоча мала зробити це не пізніше 30 червня.
В результаті затримки передачі реєстру за весь червень було відшкодовано 97,3 млн гривень замість 5,8 млрд гривень підтверджених сум. При цьому, за словами заступника міністра фінансів Євгена Капінуса, середньомісячні суми відшкодування в 2016 році перевищували 7 млрд гривень.
“Зведений реєстр подається ДФС, як правило, в останній день – у червні це був минулий четвер. Факт передачі ми контролюємо, – заявив співрозмовник в уряді. – Тоді ввечері й дізналися про фактичне неподання і вранці перевірили ще в казначействі”.
Після втручання прем’єр-міністра Володимира Гройсмана фіскальна служба все-таки розблокувала процедуру відшкодування, і то не відразу. Ще в середу, 6 липня, на засіданні уряду Гройсман доручив “негайно передати реєстр в казначейство і компенсувати ПДВ, як того вимагає закон, і поставити на цьому крапку”.
Однак всі документи ДФС передала тільки в п’ятницю вранці, про що заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас