Український хакер зламав понад 6 000 комп'ютерів у 100 країнах світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український хакер зламав понад 6 000 комп'ютерів у 100 країнах світу

Кримінал
905
Київський хакер використовував шкідливу програму Pony v2.0 для створення бот-мережі, що зламала понад 6 тис. комп’ютерів у більш ніж 100 країнах світу.
Про це повідомляється на офіційному сайті приватної української команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CyS Centrum. «На поточний момент йому (хакеру. – Ред.) вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 361 КК України.
За більш ніж півтора року з використанням вищезгаданої програми було заражено більше 6 тис. комп’ютерів з понад 100 країн світу.
У ТОП-7 країн за кількістю заражень потрапили: США, Росія, Польща, Таїланд, Німеччина, Великобританія і Україна», – йдеться в повідомленні.
Згідно з даними CyS Centrum, хакерській атаці піддалися також логіни й паролі від веб-ресурсів банків і державних установ України.
Як повідомляється на офіційному сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України, зловмисник розміщував шкідливі посилання на програму Pony v2.0 в тематичних групах ігрового співтовариства Steam. Після потрапляння на комп’ютер жертви, програма збирала всі дані про імена і паролі користувача, після чого відправляла їх хакеру.
Загалом зловмисник викрав понад 15 тис. облікових записів Steam.
«Як виявилося, злочинець хотів збагатитися за рахунок продажу ігрових електронних аксесуарів на зразок ключів від скринь гри DOTA 2, отриманих в результаті несанкціонованого доступу до комп’ютерів жертв», – уточнили в кіберполіції.
При цьому, згідно з даними правоохоронців, більшість викрадених даних належить громадянам США і країн Євросоюзу. У загальній сумі кількість скомпрометованих паролів українських користувачів склала тільки 3,74%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас