Любов американців до потужних машин призвела до зростання імпорту палива з Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Любов американців до потужних машин призвела до зростання імпорту палива з Азії

Технології&Авто
502
Американські автолюбителі, які віддають перевагу машинам з потужними двигунами, нарощують споживання високооктанового палива, для виробництва якого доводиться закуповувати домішки з Азії.
Це відбувається тому, що сланцева нафта, котра видобувається в США, надто легка, і бензин на її основі має низьке октанове число. Для його підвищення використовуються алкілати, які США імпортують з Азії.
У зв’язку з цим у 2015 році імпорт алкілатів із Сингапуру, основного нафтового торговельного майданчика Азії, підскочив у 10 разів, до 1,5 млн барелів на добу, за даними Міненерго США.
Поставки бензинових домішок з Індії виросли в десятки разів з 2010 до 2015 р., до майже 44 тис. барелів на добу.
“Американці обожнюють свої позашляховики, потужні мотори і масл-кари, – каже старший стратег JTD Energy Джон Дрісколл. – Цим машинам потрібно високооктанове паливо для нормального функціонування і запобігання ушкоджень мотора”.
Преміальний бензин зараз коштує приблизно на 50 центів на галон більше, ніж звичайне паливо. У 2009 році різниця становила лише 13 центів, у 2011 році – близько 30 центів.
“Вартість високооктанового палива зростає швидше, ніж ціни звичайного бензину, що викликано підвищеним попитом, – говорить старший консультант KBC Advanced Technologies Ехсан Уль-Хак. – У США автовласникам подобається робити ставку на міць двигуна при покупці автомобіля, а позаяк ціни на бензин зараз порівняно низькі, на них не зважають”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас