Україна зацікавлена в азербайджанській нафті, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена в азербайджанській нафті, - Зубко

Енергетика
294
Україна зацікавлена ​​в поставках азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиті територією країни в європейські країни, заявив віце-прем’єр – глава Мінрегіону Геннадій Зубко на 11-му засіданні Спільної міжурядової азербайджано-української комісії з питань економічного співробітництва в Баку.
“Сьогодні у нас створені для цього всі необхідні технічні можливості. Крім того, ми обговорили можливості інвестування Азербайджаном в нафтогазову галузь України”, – цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.
Г. Зубко також повідомив, що сторони обговорили перспективи організації поставок легких сортів нафти з використанням південної гілки нафтопроводу “Дружба” в напрямі НПЗ Чехії, Словаччини та Угорщини. За його словами, сторони підтвердили зацікавленість у швидкій реалізації цього напрямку.
За даними Держстату, імпорт мінерального палива, нафти і продуктів її перегонки з Азербайджану в Україну за січень-квітень цього року склав $3,63 млн, що на 40,8% вище показника за аналогічний період минулого року. В цілому за минулий рік імпорт з цієї країни за вказаною статтею впав на 33,5% – до $6,9 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас