У Бразилії суд заблокував $6 млн на рахунках Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії суд заблокував $6 млн на рахунках Facebook

Технології&Авто
151
Facebook відповідає за відмову свого сервісу WhatsApp розкрити листування наркоторговців.
Бразильський суд заблокував 19,5 млн реалів (близько $6,07 млн) на рахунках Facebook у зв’язку з тим, що сервіс WhatsApp, який належить соцмережі, відмовився розкрити листування низки користувачів, підозрюваних у причетності до наркоторгівлі.
За останні п’ять місяців месенджер накопичив штрафів на $6 млн, але позаяк у WhatsApp немає свого рахунку в Бразилії, суд заблокував кошти Facebook у цій країні. При цьому суд вирішив не припиняти роботу сервісу.
Із січня федеральна поліція Бразилії веде розслідування відносно міжнародної мережі торговців кокаїном. Учасники угруповання наркоторговців спілкувалися через WhatsApp, тому поліція хотіла отримати доступ до їхнього листування, щоб визначити основних покупців наркотиків і знайти інших фігурантів справи. Однак месенджер відмовився розкрити їхнє листування.
На початку травня суд у Бразилії постановив заблокувати WhatsApp на 72 години. Це був другий випадок блокування месенджера в Бразилії: у грудні 2015 року суддя в Сан-Паулу постановив призупинити роботу WhatsApp на 48 годин за те, що в компанії відмовилися видавати правоохоронним органам листування користувачів.
У березні в Сан-Паулу був заарештований Дієго Дзодан, віце-президент латиноамериканського підрозділу Facebook. Його звинуватили в ігноруванні судового припису, що стосується секретного розслідування справи про організовану злочинність і наркоторгівлю, але пізніше відпустили.
WhatsApp у Бразилії використовують більше 100 млн осіб.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас