5 ключових досягнень колишнього Кабміну за словами Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 ключових досягнень колишнього Кабміну за словами Яценюка

Енергетика
1875

Енергетика

«Реформа енергетичного сектора – одна з найбільш важливих реформ, розпочатих в Україні», – заявив лідер “Народного фронту”. «Очікую, що в десятирічній перспективі Україна буде повністю енергетично незалежною. І ми не купимо жодного кубометра природного газу – ні в Росії, ні в Європі», – підкреслив Яценюк.

НАК «Нафтогаз»

Колишній прем’єр відзначив, що було повністю змінено систему державного управління в НАК «Нафтогаз України» та істотно зменшено дефіцит «Нафтогазу»: «Ми прибрали всіх посередників – вампірів, які сиділи в «Нафтогазі».

Газ

За результатами відкритих торгів Україна підписала ряд прямих угод про постачання газу з компаніями, які базуються в ЄС. Також лідер «Народного фронту» зазначив, що в минулому році споживання газу було скорочено на 20%, а за результатами відкритих торгів Україна підписала ряд прямих угод про постачання газу з компаніями, які базуються в ЄС. Крім цього Яценюк нагадав, що в минулому році підписав з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер дорожну карту співпраці України та ЄС, за якою Уряд України в чотири рази знизив роялті в газовому секторі, щоб залучити інвесторів і збільшити власний видобуток газу.

Тарифи ЖКГ

В Україні були впроваджені ринкові тарифи ЖКГ. Паралельно з цим було запроваджено широку систему субсидій для тих громадян, які потребують допомоги: «7 мільйонів українських домогосподарств отримали прямі субсидії від держави. Якщо вони платять більше 10% свого доходу за послуги ЖГК, держава покриває залишок». «Це був шлях, як пережити минулу зиму», – додав він.

Позов проти Газпрому

Україна подала позов до Стокгольмського арбітражу проти російського «Газпрому» про відшкодування збитків, пов’язаних з несправедливими газовими контрактами: «Очікуємо, що до кінця року суд винесе остаточний вердикт».
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас