Бурштинові війни: на Рівненщині люди намагалися перешкодити вилученню знаряддя для видобутку "сонячного каменю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бурштинові війни: на Рівненщині люди намагалися перешкодити вилученню знаряддя для видобутку "сонячного каменю"

Аграрний ринок
713
У Рівненській області близько 60 невідомих погрожували правоохоронцям, намагаючись перешкодити вилученню знаряддя для незаконного видобутку бурштину.
Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції в Рівненській області, ввечері 30 червня під час відпрацювання Сарненського району в урочищі «Азалія», біля Клесова, поліцейські вилучили у старателів мотопомпу, приналежності для незаконного видобутку бурштину та автомобіль.
Під час вилучення група невідомих чисельністю близько 60 осіб з дерев’яними кийками заблокувала дорогу і погрожувала застосувати фізичну силу. На попередження співробітників поліції припинити протиправні дії копачі бурштину не реагували, поводилися агресивно. Однак поліцейські припинили правопорушення і доставили виявлений у старателів автомобіль з мотопомпою та іншим знаряддям для видобутку бурштину в Сарненський відділ поліції.
За фактом порушення правил охорони або використання надр відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, а за фактом опору працівникам поліції – за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас