Україна переоснастить свої транспортні "Руслани" модернізованими двигунами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна переоснастить свої транспортні "Руслани" модернізованими двигунами

Технології&Авто
634
Українські важкі транспортні літаки Ан-124-100 “Руслан” вантажопідйомністю 150 тонн авіакомпанії “Авіалінії Антонова” будуть переоснащені модернізованими двигунами, повідомила прес-служба ДП “Антонов” у четвер.
“В рамках програми модернізації літаків типу Ан-124-100 “Руслан” ДП “Антонов” і ДП “Івченко-Прогрес” за участю ВАТ “Мотор Січ” підписали протокол про спільні дії з модернізації двигунів Д-18 серії 3, встановлених на літаках авіакомпанії “Авіалінії Антонова”, в серію 3М”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначають у прес-службі, модернізація двигунів забезпечить зниження рівня шуму на місцевості, скорочення викиду шкідливих речовин в атмосферу (емісії) транспортників. Крім того, це дасть можливість експлуатувати двигуни за технічним станом в межах призначеного ресурсу від 12 до 14 тис. льотних годин.
“Нині двигуни нової серії проходять стендові випробування. Роботи з їх установки і проведення льотних випробувань на літаках авіакомпанії “Авіалінії Антонова” планується розпочати в наступному році”, – уточнюють в ДП.
За словами президента ДП “Антонов” Олександра Коцюби, модернізація двигунів є одним з основних пріоритетів забезпечення відповідності Ан-124-100 сучасним вимогам.
“Це дуже важливо для таких машин, як Ан-124-100, які виконують рейси по всьому світу і не мають рівних на ринку повітряних перевезень великогабаритних і нестандартних вантажів: географія польотів “Русланів” охоплює понад 900 аеропортів”, – сказав він, уточнивши, що будуть модернізовані всі двигуни літаків типу Ан-124-100 авіакомпанії “Авіалінії Антонова”.
Як повідомлялося, авіатранспортний підрозділ ДП “Антонов” компанія “Авіалінії Антонова” з 2006 року реалізує контракт на виконання стратегічних перевезень в рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) для 18 країн Альянсу і ЄС. У грудні 2014 року контракт продовжено до кінця 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас