Bombardier поставила перший літак CSeries для Swiss Air — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bombardier поставила перший літак CSeries для Swiss Air

Технології&Авто
797
Канадська машинобудівна компанія Bombardier Inc. в середу поставила перший літак CSeries, розрахований на 125 посадочних місць, авіакомпанії Swiss International Air Lines, швейцарської “дочці” Lufthansa AG.
Розробка літака зайняла у компанії на 2,5 року більше запланованого терміну, при цьому початковий бюджет в $3,4 млрд був перевищений на мільярди доларів, що негативно позначилося на капіталізації компанії та призвело до відставки більшості топ-менеджменту.
Нове керівництво зуміло збільшити кількість замовлень до 370. Зокрема, у вівторок авіакомпанія AirCanada завершила оформлення замовлення на 45 літаків з опцією збільшення замовлення до 75. Поставки почнуться в 2019 році.
Раніше компанія Delta Air Lines Inc. придбала 125 літаків CSeries, що є найбільшим замовленням Bombardier. Аналітики вважають, що компанії довелося зробити велику знижку.
У жовтні керівництво провінції Квебек інвестувало $1 млрд в програму Bombardier з випуску літаків CSeries, ставши власником 49,5% бізнесу. Також компанія продала пенсійному фонду провінції Квебек Caisse de Depot & Placement du Quebec (CDPQ) 30% частки в підрозділі з виробництва потягів за $1,5 млрд.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас