Платинум Банк змінив голову наглядової ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платинум Банк змінив голову наглядової ради

Кредит&Депозит
1469
Наглядову раду Платинум Банку (Київ) знову очолив Григорій Гуртовий, який замінив на цій посаді Дмитра Зінкова, повідомив банк у прес-релізі.
Згідно з повідомленням, відповідне рішення днями ухвалили акціонери холдингу PT Platinum Public Limited (Кіпр).
Так, Д. Зінков призначений головним виконавчим директором холдингу PT Platinum Public Limited. Він зосередиться на стратегічних питаннях побудови бізнесу і структури корпоративного управління Платинум Банку, зокрема, пов’язаних з надходженням іноземних інвестицій і впровадженням інноваційних продуктів у сфері споживчого кредитування.
Як наголошується в повідомленні, нині керівництво банку досягло домовленостей з НБУ щодо докапіталізації. З початку 2016 року акціонери спрямували в капітал Платинум Банку кошти в розмірі 126 млн грн, до кінця року планується поповнення капіталу ще на 470 млн грн, йдеться в повідомленні.
Платинум Банк (раніше – Міжнародний іпотечний банк) створено в 2005 році. Регіональна мережа налічує 67 відділень по всій території України.
Раніше повідомлялося, що НБУ відклав узгодження одному з ключових акціонерів Платинум Банку Г. Гуртовому в придбанні 70% фінустанови до з’ясування обставин щодо інформації про його затримання.
При цьому НБУ визнав Г. Гуртового власником істотної участі незалежно від формального володіння.
Г. Гуртовий, Д. Зінков, американці Девід Холперт (David Hаlpert) і Борис Ґолдстайн (Boris Goldstein), англієць Пол Ґілхем (Paul Gillham), серби Маджид Душан Пажіч (Madjid Dusan Paji’c), Марко Мічановіч (Marko Mi’canovi ‘c) і Міліка Костіс (Milica Kostic), кіпріоти Хрісостомос Софоклеус (Chrysostomos Sofokleous) і Марінос Л. Карідас (Marinos L.Karydas), а також Пол Мусель (Paul Mousel) із Люксембургу є кінцевими власниками PT Platinum Public, яка, в свою чергу, є єдиним безпосереднім акціонером Платинум Банку. Кожному з них опосередковано через офшори належить від 7,91% до 9,9% акцій банку.
За даними НБУ, на 1 квітня 2016 року банк обіймав 24-е місце за розміром активів (7,472 млрд грн) серед 109 активних у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас