МВФ назвав найбільш небезпечний для світової фінсистеми банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ назвав найбільш небезпечний для світової фінсистеми банк

Світ
2045
Deutsche Bank AG є найбільшою загрозою серед світових фінансових інститутів як потенційне джерело шоків для фінансової системи, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Серед глобальних системно значимих банків Deutsche Bank є найбільш важливим джерелом системних ризиків, – наголошується в доповіді МВФ щодо фінансового сектора. – За ним слідують HSBC і Credit Suisse”.
Експерти фонду також підкреслюють серйозні ризики, які несе в собі потенційна криза банківської системи Німеччини, Франції, Великобританії або США для зарубіжних фінінституцій.
За їхніми словами, в разі банківської кризи саме в цих країнах банківські системи інших держав світу понесуть найбільші втрати.
Важливість Deutsche Bank для фінсистеми ФРН підкреслює необхідність поліпшення ризик-менеджменту, посилення нагляду, а також відстеження залежності банку від транскордонних операцій, йдеться в доповіді.
Крім цього, німецьким регуляторам необхідно перевірити, наскільки реальними є чинні в країні правила подолання кризи проблемними фінансовими інститутами, відзначають в МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас