Сьогодні в Києві запустять онлайн-сервіс таксі Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Києві запустять онлайн-сервіс таксі Uber

Технології&Авто
1825
Сервіс замовлення таксі Uber з 30 червня офіційно починає працювати в Києві.
В Україні Uber буде працювати лише з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість. “Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися як ФОП (фізична особа-підприємець). Альтернативно, водії можуть працювати через посередника, який буде стягувати за свої послуги комісію. На навчанні її розмір не повідомили, сказавши, що вона буде “оптимальною”.
Зазвичай офіційні партнери Uber залишають собі близько 15% від заробітку водія”, – йдеться в повідомленні. Система Uber працює просто і справедливо. Замовлення отримує найближчий до місця виклику водій. Щоб прийняти замовлення, у шофера є 10-12 секунд, інакше заявка клієнта буде передана іншому.
“Тарифи в Uber формуються таким чином: базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини. Конкретні суми під час презентації озвучені не були, це зроблять під час офіційного запуску сервісу. Оскільки в тарифі враховується і час, то в ситуації, коли пасажир хоче зупинитися для походу за хлібом, це буде враховано у вартості поїздки. Крім того, якщо в якомусь районі одночасно буде багато замовлень, то на мапі водія ця зона буде позначена червоним кольором, а до тарифів застосовуватиметься підвищувальний коефіцієнт (так зване “пікове ціноутворення”)”, – наголошують ЗМІ.
Також платформа намагається максимально нівелювати всі неприємні кути взаємин водія і пасажира – за поганий рейтинг їй доведеться блокувати акаунти обох сторін. Тому якщо водієві попадуться, наприклад, п’яні пасажири, які в процесі поїздки зіпсують салон, то Uber компенсує витрати на хімчистку і час водія, витрачений на прибирання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас