Зростання доходів і витрат населення США сповільнилося в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання доходів і витрат населення США сповільнилося в травні

Світ
144
Темпи зростання доходів і витрат населення США сповільнилися в травні 2016 року відповідно до 0,2% і 0,4% щодо попереднього місяця, свідчать дані міністерства торгівлі країни.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення витрат на 0,4%, доходів – на 0,3%.
Згідно з переглянутими даними, в квітні витрати населення США підскочили на 1,1%, а не на 1%, як повідомлялося раніше, їхнє зростання було максимальним з 2009 року. Доходи американців у квітні підвищилися на 0,5% замість раніше оголошених 0,4%.
“Споживчий сектор, схоже, користується непоганою підтримкою. В першу чергу це відбувається завдяки поліпшенню ситуації на ринку праці, який реагує переважно на внутрішньодержавні фактори”, – вважає головний економіст Credit Suisse Securities USA LLC Джеймс Суіні.
Підйому витрат сприяло підвищення цін на бензин, але при цьому споживачі також збільшили витрати на великі покупки та послуги, зазначає The Wall Street Journal. Причому через слабке зростання доходів їм довелося скористатися заощадженнями, норма яких в травні знизилася до 5,3%, найнижчого рівня в цьому році, з 5,4% місяцем раніше.
Витрати на товари тривалого користування, в тому числі автомобілі, піднялися в травні на 0,6% після стрибка на 2,6% в квітні, витрати на інші товари, включаючи бензин, підвищилися на 0,5%.
Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), на який звертає увагу Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, в квітні виріс на 0,2% в щомісячному і на 1,6% в річному вираженні.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас