Sony робить ставку на віртуальну реальність і робототехніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony робить ставку на віртуальну реальність і робототехніку

Фондовий ринок
462
Японська Sony Corp. підтвердила прогноз операційного прибутку на наступний фінансовий рік, що завершується 31 березня 2018 року, на рівні більше 500 млрд ієн ($4,9 млрд) попри очікуване подальше зниження продажу датчиків зображення.
Керівництво компанії представило оновлення бізнес-плану на середньострокову перспективу, в якому гендиректор Sony Кадзуо Хіраі змішав оптимістичні прогнози для ринків відеоігор і віртуальної реальності з песимістичними новинами про сегмент відеосенсорів.
Раніше Sony розраховувала, що датчики зображень стануть основним джерелом прибутку в найближчі роки, однак попит на них з боку виробників дорогих смартфонів, включаючи Apple, знижується, і це, певно, негативно позначиться на прибутку. У поточному фінроці операційний прибуток Sony, за оцінками керівництва, складе 300 млрд ієн.
Тепер же японський концерн робить ставку на шолом віртуальної реальності, який надійде в продаж у жовтні, та робототехніку. У середу Sony оголосила про інвестиції в технології, пов’язані зі штучним інтелектом, і про розробку робота, який потенційно буде здатний будувати емоційні стосунки з людьми.
Після кількох складних років Sony загалом успішно стримує збитки, пов’язані з виробництвом телевізорів та іншої споживчої електроніки, відзначає Financial Times. Раніше в червні стало відомо, що винагорода К. Хіраі за минулий фінрік склала майже $5 млн – рекорд для компанії.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас