ФГВФО заявляє про незаконне виведення із застави Укрінбанку нерухомості на 26 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО заявляє про незаконне виведення із застави Укрінбанку нерухомості на 26 млн грн

Нерухомість
586
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про незаконне виведення ізастави Укрінбанку нерухомості на 26 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Фонд гарантування вкладів оскаржив висновок і продаж заставного майна Укрінбанку на суму 26,72 млн гривень на підставі рішення держреєстратора.
“Це черговий випадок, коли, посилаючись на фіктивну постанову державного виконавця, держреєстратором було знято обтяження і тим самим виведено з-під застави банку ліквідне майно”, – повідомляє фонд.
Йдеться про скасування державними реєстраторами записів про обтяження іпотекою і заборону відчуження 5-ти об’єктів нерухомого майна загальною вартістю 26,72 млн гривень, які виступають забезпеченням по кредитах фізичних осіб і передані в іпотеку Укрінбанку.
При внесенні зазначених записів держреєстратор посилався на неіснуючі постанови про зняття арешту з майна боржника та акти державного виконавця про реалізацію предмета іпотеки.
Серед об’єктів нерухомості виступали житловий будинок в селі Іванковичі Київської області й група котеджів у Яремчі та Поляниці Івано-Франківської області.
Нагадаємо, раніше Фонд гарантування вкладів подав скаргу до Мін’юсту на дії держреєстратора при знятті обтяження з кредиту Укрбізнесбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас