Китайці відмовилися відроджувати бренд Saab — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці відмовилися відроджувати бренд Saab

Технології&Авто
891
Майбутні автомобілі консорціуму National Electric Vehicle (NEVS) – шведської компанії з китайськими інвесторам, якій належить марка Saab – будуть випускатися під новим брендом.
Як відомо, National Electric Vehicle придбала активи збанкрутілого Saab.
При цьому всі права на бренд і логотип належать іншим компаніям. NEVS отримала можливість випускати автомобілі Saab без використання логотипу з грифоном, але втратила її після процедури банкрутства в 2014 році.
Раніше представники компанії виступили з заявою, що вирішили зосередитися на створенні електромобілів і розвитку нових технологій.
Першою моделлю стане перелицьована версія Saab 9-3 з електромотором. Виробництво машини почнеться в 2017 році, а першим ринком, де почнуться продажі, стане Китай.
Перший повністю новий автомобіль NEVS з’явиться в 2018 році.
Компанія вже озвучила намір створити чотири нові моделі (три SUV і спортивний фастбек), побудовані на платформі Phoenix, яку Saab розробляв до свого банкрутства.
“Грунтуючись на наших доробках, ми продовжимо фокусуватися на якості, майстерності і орієнтованості на людей, але ми додамо нові аспекти нашого бізнесу завдяки партнерству і спільним проектам. Ми залишимо марку Saab і будемо рухатися вперед з новим обличчям”, – сказав президент NEVS Маттіас Бергман.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас