Інвестиції венчурного капіталу в українські компанії в 2015 р. зросли в 2,4 рази, - Мерило — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції венчурного капіталу в українські компанії в 2015 р. зросли в 2,4 рази, - Мерило

Фондовий ринок
506
Інвестиції венчурного капіталу в 2015 році в українські компанії збільшилися в 2,4 рази і склали $132 млн (early and growth stage).
Як повідомила керуючий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) Яника Мірило на своїй сторінці в мережі Facebook, всього було кладдено 66 розголошених угод, 48 угод – з участю іноземних фондів.
Вона також зазначила, що 62 угоди були в “ранню стадію” (early stage) і чотири угоди – в зростаючі підприємства (growth stage). При цьому обсяг інвестицій в зростаючі підприємства був близько $100 млн.
“Якщо коротко: в Україну ще вірять, особливо ІТ-інвестори, які готові брати більше ризиків”, – написала Я.Мерило.
Вона також зазначила, що зазначені інвестиції є реальними грошима.
“Ми не враховуємо гроші, які через Кіпр і т.д. інвестують. Це реальні гроші іноземних і своїх фондів в статутний капітал підприємств (кредити)”, – сказала Я.Мерило.
UVCA заснована в серпні 2014 року. Ініціаторами створення асоціації виступили Андрій Колодюк і Я.Мерило. На сьогоднішній день членами асоціації є 1200 інвестиційних компаній, інституційних інвесторів та учасників ринку, в тому числі Horizon Capital, KM Core, AVentures, Intel Capital, SCM, Vostok Ventures, Capital Times, Варшавська фондова біржа та інші міжнародні інвестори. Крім того, партнерами асоціації є Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас