ПАТ на ПрАТ: з 1 травня НКЦПФР замінила свідоцтва 103 акціонерним товариствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАТ на ПрАТ: з 1 травня НКЦПФР замінила свідоцтва 103 акціонерним товариствам

Фондовий ринок
440
НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) повідомляє, що з 1 травня 2016 року, після набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» № 289-VIII, 103 акціонерних товариства пройшли процедуру заміни Свідоцтва про реєстрацію випусків акцій у зв‘язку зі зміною найменування в частині зміни типу акціонерного товариства з публічного на приватне.
Нагадаємо, зазначеним законом виключена вимога про те, що кількісний склад акціонерів ПрАТ не може перевищувати 100 осіб. Таким чином, з 1 травня 2016 року у публічних акціонерних товариств (ПАТ) з‘явилась можливість за бажанням змінити тип на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).
В процесі розробки знаходяться зміни до нормативних актів Комісії, які дозволять зробити розкриття такої інформації обов‘язковим.
Згідно вимог чинного законодавства, в обігу на фондових біржах можуть перебувати лише акції ПАТ. Акціонерні товариства, які змінили тип з ПАТ на ПрАТ, повинні бути виключені з біржових списків фондових бірж. Акціонерні товариства, що змінили тип з ВАТ на ЗАТ, мають бути виключені з біржових списків фондових бірж.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас