Європейське керівництво Uber відвідає Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейське керівництво Uber відвідає Київ

Технології&Авто
1174
Керівництво європейського підрозділу сервісу таксі Uber відвідає Київ 30 червня.
Така інформація міститься в анонсі відвідування керівництвом компанії столиці України і презентації, в ході якої, швидше за все, буде оприлюднена інформація про роботу Uber в Україні.
Міністерство інфраструктури у грудні 2015 року анонсувало сервіс Uber в Україні, а раніше, в липні того ж року, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керуючого (general manager) в Києві. Згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско і присутня більш ніж в 300 містах світу. Пізніше ЗМІ повідомили, що главою українського представництва призначений Аркадій Вершебенюк.
Вже у лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin – авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.
На сайті Uberlin були доступні для оформлення заявки від водіїв п’яти українських міст – Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро. Для водіїв пропонується три орієнтовні тарифні плани: “Щотижневий” (при виконанні 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+податок 5%, виплати один раз на тиждень), “Щоденний безготівковий” (комісія 10%+податок 5%, виплати – щодня на картку), “Фіксований” (комісія 500 грн./тиждень).
До водія пред’являлися такі вимоги: він повинен бути громадянином України віком від 21 року, мати власний або орендований автомобіль не старше 2008 року (обов’язкова наявність страхового поліса автомобіля). Мінімальний стаж водіння – від трьох років. Для реєстрації водієві необхідно буде надати пакет документів, що включає водійське посвідчення, паспорт, чинний страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині і зовні.
Між тим, за словами голови громадської організації “Всеукраїнська таксомоторна асоціація” Андрія Антонюка, українські таксисти не проти Uber, а виступають за нормальний розвиток нових технологій і рівні права на ринку.
Uber в свою чергу заявив, що він буде працювати у відповідності з місцевим законодавством, тільки з індивідуальними підприємцями і юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, у тому числі ліцензію.
У компанії також додали, що після запуску Uber Київ стане одним з понад 400 міст, де жителі зможуть скористатися надійним, доступним і безпечним сервісом для переміщення з точки “А” в точку “Б”, який буде доступний одним натисканням клавіші на смартфоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас