Турчинов обстоює якнайшвидше відновлення виробництва "Кольчуг" українською "оборонкою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов обстоює якнайшвидше відновлення виробництва "Кольчуг" українською "оборонкою"

Казна та Політика
685
О. Турчинов називає одним із найважливіших завдань для українського військово-промислового комплексу відновлення виробництва автоматизованих станцій пасивної радіотехнічної розвідки “Кольчуга” та інших комплексів радіотехнічної розвідки нового покоління.
Про це він заявив під час міжгалузевої наради з питань забезпечення Збройних сил України засобами радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби на держпідприємстві “Радіовимірювач” концерну “Укроборонпром”.
“Під час наради секретар РНБО України наголосив, що одним із першочергових завдань є відновлення в стислі терміни виробництва на евакуйованому з Донецька в Запорізькій області ВАТ “Топаз” сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки “Кольчуга КЕ”, а також виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної та цільової обстановки нового покоління розробки НДІ “Квант-радіолокація”, – йдеться в повідомленні.
За словами О. Турчинова, Росія на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки і РЕБ. “В умовах бойових дій вони випробовують і тестують свої нові розробки”, – підкреслив він.
“Тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії”, – підкреслив він, констатувавши, що зараз “завдання з радіоелектронного захисту військ і об’єктів від ураження системами високоточної зброї противника вирішуються недостатньо ефективно”.
“Це ж стосується і захисту радіоелектронних засобів управління ЗСУ від нових розробок ворога”, – сказав О. Турчинов, додавши, що ведення ефективних бойових дій в сучасних умовах неможливо без широкого застосування засобів радіотехнічної розвідки та інтенсивної радіоелектронної протидії.
“Наявність в ЗСУ таких сучасних засобів радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби дозволить своєчасно викривати наміри супротивника, придушувати його електронні засоби зв’язку та управління, блокувати застосування БПЛА, приймати швидкі рішення в складних умовах ведення сучасного бою і домагатися перемоги”, – сказав О. Турчинов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас