Ціни на нафту падають через Brexit, Brent подешевшала до $48,3 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту падають через Brexit, Brent подешевшала до $48,3 за барель

Енергетика
340
Нафтові котирування знижуються в п’ятницю, як і ціни на більшість сировинних товарів, на тлі результатів референдуму у Великобританії.
Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:12 за Києвом впала на $2,61 (5,13%) – до $48,3 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $2,45 (4,89%) – до $47,66 за барель.
Як повідомлялося, 51,9% британців проголосували за вихід країни з ЄС (Brexit), що стало неприємним сюрпризом для світових ринків. Такий результат референдуму викликав падіння попиту на ризикові активи, включаючи сировину, і зростання курсу долара, негативно відбивається на нафтових котируваннях.
Долар в парі з євро подорожчав до 14:16 за Києвом на 2,7%, до $1,107 за євро.
На думку експертів Commerzbank, Brexit означає, що нафта ще нескоро повернеться на рівень $50 за барель через несхильність інвесторів до ризику.
Тим часом голова консалтингової фірми Petromatrix Олів’є Жакоб заявив, що протягом доби після референдуму логічно очікувати екстремальних стрибків котирувань, однак загальну картину на ринку ця подія не змінила, і фундаментальні показники залишаються попередніми.
Його підтримав аналітик Saxo Bank Оле Хансен. “Попри хаос, спричинений Brexit, котирування залишаться в діапазоні $45-50 за барель, – сказав експерт. – Короткочасне зниження цін тільки посприяє прискоренню ребалансування ринку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас