Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії

Енергетика
1384
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України просить громадян і підприємства максимально скоротити споживання електроенергії в липні-серпні, щоб уникнути відключень.
“Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години у зв’язку з підвищенням температури. Не працює залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємств – максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної “допомоги”, для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону”, – зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелік у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
Як повідомлялося з посиланням на джерело, Україна в п’ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.
Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаження київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове увімкнення кондиціонерів. Разом з тим на кількох блоках АЕС триває ремонтна компанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджувальних потужностей.
Крім того, за даними голови НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас