Кабмін може дозволити держслужбовцям публічно критикувати дії органів державної влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може дозволити держслужбовцям публічно критикувати дії органів державної влади

Казна та Політика
107
Кабмін може скасувати заборону державним службовцям публічно критикувати дії органів державної влади. Про це йдеться у відповіді Кабміну на депутатський запит Павла Різаненка.
Мова йде про те, що 11 лютого Кабмін прийняв Постанову №65 «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців». Як зазначається у Постанові, ці правила регулюють моральні засади діяльності державних службовців та полягають у дотриманні принципів етики державної служби.
Разом із тим, розділом ІІ Правил визначаються принципи етики державної служби. Зокрема, підпунктом 2 пункту 7 Розділу ІІ визначено, що лояльність державних службовців має ґрунтуватися на утриманні від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їх посадових осіб.
Депутат переконаний, що така норма порушує вимоги статті 34 Конституції та притаманна практиці тоталітарних держав.
«Адже кожному гарантується право на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань. Тому я і звернувся до Кабміну з пропозицією зняти таку заборону», – зазначив Різаненко.
Тому найближчим часом Кабмін розгляне питання щодо приведення Постанови від 11 лютого 2016 р. № 65 у відповідність до положень Конституції України та Закону України «Про державну службу».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас