Китай може збільшити ВВП на $5,6 трлн за рахунок підвищення продуктивності праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може збільшити ВВП на $5,6 трлн за рахунок підвищення продуктивності праці

Світ
343
Реструктуризація китайської економіки, переорієнтація її на зростання за рахунок підвищення продуктивності праці, а не інвестицій, дозволять додатково збільшити ВВП на 36 трлн юанів ($5,6 трлн до 2030 року), йдеться в доповіді McKinsey Global Institute.
Доходи населення будуть на 33 трлн юанів ($5,1 трлн) більше, ніж у тому випадку, якщо КНР не змінить модель розвитку.
У числі заходів, які необхідні Китаю для реалізації потенціалу, McKinsey називає розвиток ринків капіталу і боротьбу з так званими “компаніями-зомбі” (фірмами, які тримаються на плаву лише завдяки субсидіям і кредитам).
В даний час Китай займає друге місце у світі за обсягом ВВП після США – майже $11 трлн в 2015 році, за оцінками Міжнародного валютного фонду, а Світовий банк відносить його до країн з доходом на душу населення вище середнього рівня.
Однак у 2015 році зростання ВВП сповільнилося до мінімуму за 25 років, тоді як продуктивність праці склала всього 15-30% від аналогічних показників у країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку. При цьому борг Китаю перевищує її ВВП більш ніж у 2,5 рази.
За оцінками McKinsey, в найближчі 15 років близько 200 млн китайців можуть поміняти напрям господарської діяльності, перейшовши з АПК та сировинних секторів у сферу надання послуг і виробництва споживчих товарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас