Кожен п'ятий українець хоче звільнитися з роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий українець хоче звільнитися з роботи (інфографіка)

Особисті фінанси
3659
За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua трохи більше п’ятої частини офісних співробітників дорожать своєю роботою і бояться її втратити. Проте завжди є ті, хто готовий звільнитися за власним бажанням і почати пошук більш цікавої пропозиції.
Як показало опитування, за півроку число тих, хто серйозно має намір розпрощатися з роботодавцем, залишилося практично без змін — приблизно п’ята частина опитаних. Однак помітно збільшилася кількість “білих комірців”, які звільнилися до теперішнього часу. Згідно з опитуванням, це кожен сьомий офісний співробітник. Трохи менше половини час від часу замислюються про звільнення, проте з різних причин не наважуються це зробити. Один з дванадцяти боїться, що не зможе знайти нову роботу. Також варто зазначити, що кожного восьмого влаштовує його теперішня робота. Найчастіше про звільнення думають банківські працівники і працівники страхових агентств, рідше — IT-фахівці та представники медіа.
Кожен п'ятий українець хоче звільнитися з роботи (інфографіка)
У зв’язку з інфляцією і постійним зростанням цін матеріальне становище українців не можна назвати хорошим. Більшості з них не переглядали оклад на 2016 рік. Тому троє з п’яти “білих комірців” головною причиною звільнення назвали низькі зарплати та відсутність перспектив їх підвищення. Матеріальний фактор є номером один у прийнятті рішення. Проте трохи менше половини звільняються у зв’язку з відсутністю кар’єрного зростання. Кожного третього пригнічують рутинні нецікаві завдання, а кожного четвертого — регулярні переробітки.
Більш ніж п’ята частина “білих комірців” задумаються про звільнення у випадку скорочення додаткових виплат і практично стільки ж, якщо не складуться стосунки з керівництвом. Для кожного п’ятого-шостого мотивом для звільнення може стати “чорна” або “сіра” зарплата, а кожного сьомого — нестабільність в роботі, неофіційне працевлаштування і відсутність соціальних гарантій. Значно рідше офісні працівники звільняються через незручне розташування офісу, відсутність страховки і погані відносини в колективі.
Кожен п'ятий українець хоче звільнитися з роботи (інфографіка)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас