McDonald's заробить до 3 мільярдів доларів, продавши бізнес в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's заробить до 3 мільярдів доларів, продавши бізнес в Китаї

Фондовий ринок
682
Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s може заробити до 3 мільярдів доларів на продажу бізнесу в Китаї та Гонконгу.
Про це передає Reuters.
Повідомляється, що в березні 2016 року McDonald’s оголосила про реорганізацію свого бізнесу в Азії шляхом залучення партнерів, які зможуть викупити франшизу мережі.
В рамках угоди компанія пропонує потенційним покупцям укласти франчайзинговий договір строком на 20 років з можливістю продовження на 10 років.
За інформацією джерел, компанія отримала кілька пропозицій від потенційних покупців, серед яких Beijing Tourism Group, Sanpower і ChemChina.
Зацікавленість в угоді проявили і міжнародні інвестиційні фонди Bain Capital, TPG Capital і Carlyle Group, які беруть участь в аукціоні з метою об’єднання зі стратегічними китайськими претендентами.
Представники потенційних покупців відмовилися від коментарів з даного питання. Прес-секретар McDonald`s повідомила, що компанія “робить успіхи” в процесі продажу, проте від докладніших коментарів також відмовилася.
Очікується, що McDonald`s представить остаточний список претендентів на наступний раунд в найближчі тижні.
Раніше повідомлялося, що McDonald’s має намір активізувати продаж ресторанів франшизам і реструктурувати міжнародні операції, щоб скоротити річні витрати на 300 млн доларів і створити більш гнучкий бізнес.
До 2018 року компанія має намір продати франшизам 3,5 тис. зі своїх 36 тис. ресторанів по всьому світу.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас