Названо найдорожчі у світі міста для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожчі у світі міста для туристів

Світ
2321
Найдорожчим містом світу для іноземців за версією консалтингової групи Mercer Human Resource в 2016 році став Гонконг, обігнавши за цим показником столицю Анголи Луанду, яка лідирувала в рейтингу з 2013 року.
Луанда перемістилася на 2-е місце, зниження її рейтингу в поточному році експерти пов’язують з ослабленням місцевої валюти.
Цюріх і Сінгапур зберегли свої минулорічні позиції і займають третю і четверту сходинки списку відповідно. Токіо повернувся в топ-10, піднявшись з 11-го на п’яте місце.
Вперше в десятку найдорожчих для іноземних фахівців міст потрапила Кіншаса – столиця Демократичної Республіки Конго посіла шосту сходинку. Також у топ-10 увійшли Шанхай, Женева, Нджамена і Пекін.
Багатьох дивує, що в подібні рейтинги потрапляють такі міста, як, наприклад, столиця Чаду Нджамена, хоча Чад – одна з найбідніших країн на планеті. Аналітики пояснюють таку високу вартість життя в таких місцях необхідністю імпортувати практично всі товари повсякденного користування.
Москва перемістилася відразу на 17 позицій вниз – з 50-го на 67-е місце, Осло – на 21 рядок, до 59-го, що пояснюється обвалом рубля і норвезької крони до долара США на тлі падіння нафтових цін. При цьому Санкт-Петербург зберіг торішнє 152-е місце.
Найдешевшими містами для проживання іноземців в цьому році є столиця Намібії Віндгук, Кейптаун (ПАР) та Бішкек.
За останній рік Лондон опустився на п’ять позицій – до 17-го місця, шотландський Абердін перемістився на 85-ю сходинку, Бірмінгем – на 96-у, Глазго займає 119-е місце, втративши 10 позицій, і північноірландський Белфаст – на 134-му місці.
При цьому німецькі міста піднялися в рейтингу Mercer: Мюнхен тепер займає 77-е місце, Франкфурт – 88-те, Дюссельдорф – 107-е.
Через зміцнення долара міста США помітно підвищили позиції в рейтингу: Нью-Йорк залишається лідером, піднявшись з 16-го на 11-е місце, за ним ідуть Сан-Франциско (26-е) і Лос-Анджелес (27-е).
Найдорожчим містом Південної Америки залишається Буенос-Айрес, незважаючи на падіння відразу на 22 пункти – до 41-го місця в загальному заліку.
За даними дослідження, щомісячна плата за двокімнатну квартиру класу “люкс” без обстановки в Луанді становить $6,7 тис., в Лондоні – менше $4,6 тис., а у Сіднеї – трохи більше $2,6 тис. Пара джинсів, куплених в Буенос-Айресі, обійдеться майже втричі дорожче, ніж у Нью-Йорку – $134,88, а чашка кави в московському кафе – вчетверо дорожче, ніж в Йоганнесбурзі.
Обід в ресторані швидкого харчування в Гонконзі буде коштувати $4,83, в Лондоні – $6,43, в Нью-Йорку – $7,82, а в Москві – $3,03.
Mercer складає свій рейтинг вже 22 роки. При оцінці вартості проживання в 209 найбільших містах світу консалтингова компанія враховує близько 200 різних параметрів. Переміщення міст вгору або вниз за списком визначається в першу чергу динамікою курсу гривні до долара США за попередні 12 місяців та динамікою цін за цей же період у порівнянні з Нью-Йорком, дані по якому прийняті за базу.
Передбачається, що дані Mercer будуть враховувати транснаціональні компанії при виборі місць максимальної концентрації робочої сили і при розрахунку компенсації для іноземних фахівців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас