Google запустила пошук за симптомами хвороб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google запустила пошук за симптомами хвороб

Технології&Авто
968
Компанія Google запустила «пошук за симптомами» – нову функцію свого пошукового двигунця, призначену для більш зрозумілого і зручного відображення інформації про різні хвороби.
Тепер після введення пошукового запиту на кшталт «біль в коліні у дитини» будуть відображатися відповідні симптоми. А ввівши просто «головний біль», користувач отримає загальний опис проблеми, варіанти самостійного лікування і пораду з приводу того, чи потрібно в цьому випадку звернутися до лікаря. Поки функція працює тільки в додатку Google для iOS і Android.
У разі введення багатьох запитів будуть відображатися спеціальні картки, які Google запустила в минулому лютому; вони можуть містити й ілюстрації до симптомів. Картки можна перегортати, також можна натискати на них для отримання більш докладної інформації про хворобу.
За словами компанії, близько 1% пошукових запитів в Google пов’язано з різними симптомами хвороб, тому розробники вирішили зробити результати щодо таких запитів більш зручними для користувачів. Компанія створила цілий список симптомів, звернувшись по інформацію до результатів пошуку і порівнявши її з інформацією, отриманою від кількох докторів. Більш того, Google допомагали експерти з Гарвардської медичної школи і клініки Майо.
Поки «пошук за симптомами» працює тільки в США і тільки на англійській мові, проте в майбутньому компанія хоче розширити список підтримуваних країн і мов. Більш того, пізніше Google збирається додати функцію і в настільні браузери.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас