Нову ультратонку сонячну батарею можна обернути навколо олівця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову ультратонку сонячну батарею можна обернути навколо олівця

Технології&Авто
1294
Дослідники з Південної Кореї розробили гнучкі сонячні елементи, товщина яких настільки мала, що їх можна без проблем обернути навколо звичайного олівця.
Роботи проводилися фахівцями Інституту науки і техніки Кванджу (Gwangju Institute of Science and Technology). Для зменшення товщини елементів вчені поєднували комірки з підкладкою без клейкої речовини. При цьому використовувалася технологія «холодного зварювання» — процес, при якому два матеріали «зрощуються» один з одним за рахунок тиску без додаткового нагріву зовнішніми джерелами тепла.
Товщина підкладки, на якій розташовуються сонячні елементи, становить всього близько 1 мікрометра. Це в 2-4 рази менше в порівнянні з іншими «тонкими» сонячними панелями і в сотні разів менше в порівнянні з традиційними рішеннями.
Передбачається, що сонячні елементи, виконані за запропонованою технологією, знайдуть застосування в різних портативних пристроях, в тому числі в натільній електроніці. Про можливі терміни комерціалізації розробки, на жаль, нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас