Виправдають надії: Деканоїдзе про поліцейських-омбудсменів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виправдають надії: Деканоїдзе про поліцейських-омбудсменів

Казна та Політика
296
Про це вона заявила під час вручення сертифікатів поліцейським, які пройшли тренінг з підвищення кваліфікації в сфері захисту прав людини, передає УНН.
У прес-службі відомства зазначили, що кілька місяців тому в системі Нацполіції було створено Управління захисту прав людини (УЗПЧ). Цей підрозділ буде тісно співпрацювати з Міністерством юстиції України та міжнародними експертами.
Крім того, працівники УЗПЧ будуть займатися моніторингом дотримання прав людини в установах поліції, зокрема – в ізоляторах тимчасового тримання.
“Я буду робити все для того, і я впевнена, що ці люди – теж, щоб права людини були найбільш пріоритетними для Національної поліції України”, – зазначила глава відомства.
Вона також додала, що найголовніше зараз – то, що довіра до Нацполіції становить приблизно 48 відсотків. Тому цей рівень Х.Деканоідзе назвала “кредитом довіри”, який правоохоронці повинні виправдати. Однак для цього поліцейські повинні навчитися працювати за іншими принципами і правилами, мати більш широке сприйняття України і її майбутнього.
“Я впевнена, що ціла команда, яка буде займатися правами людини в Національній поліції, буде працювати зовсім по-новому. Вони будуть працювати так, щоб виправдати надії не своїх начальників, а щоб виправдати надії звичайних людей”, – підкреслила Х.Деканоідзе.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас