Українці назвали основні причини трудової міграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали основні причини трудової міграції

Особисті фінанси
3157
Однією з основних проблем українського ринку праці є “відплив інтелекту”. Висококваліфіковані спеціалісти покидають країну у пошуках цікавої та високооплачуваної роботи. Але порівняно з 2014-2015 роками, кількість тих, хто має серйозні наміри виїхати за кордон, скоротилася приблизно вдвічі. Що ж штовхає українців шукати роботу за межами країни?
Якщо в 2015 році на перший план виходили нестабільна політична ситуація та відсутність почуття безпеки, то сьогодні українці акцентують увагу на матеріальних аспектах, таких як інфляція, зростання цін і низький рівень життя. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Практично троє з п’яти опитаних зізналися, що не бачать свого майбутнього в Україні. Кожен другий не задоволений розміром зарплати та рівнем розвитку економіки. Трохи менше половини вважають неможливим залишатися в країні, в якій не виконуються закони і процвітає корупція. І ще двоє з п’яти стурбовані нестабільною політичною ситуацією.
Третина “білих комірців” їдуть за якістю життя — хорошою медициною, освітою, доступною страховкою. Трохи менше третини упевнені, що за кордоном можна значно більше заробляти, виконуючи навіть непрестижну роботу. А ось про почуття безпеки, можливість професійної самореалізації та спрощену процедуру реєстрації власного бізнесу українці згадали в останню чергу.
Українці назвали основні причини трудової міграції
Варто зазначити, що на переїзд за кордон офісні працівники погодяться лише за певних умов. Трохи менше половини поїдуть тільки якщо роботодавець надасть хороші фінансові та кар’єрні можливості. Чверть — якщо зацікавить компанія і посада, а також якщо буде можливий переїзд разом з сім’єю. Кожен п’ятий поїде лише в країну, де вищий рівень життя і якщо буде вирішене питання з житлом. Цікаво, що на переїзд в межах України згодні тільки четверо зі ста опитаних.
Українці назвали основні причини трудової міграції
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас