«Укрзалізниця» пустить автомобілевоз між Києвом і Ужгородом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» пустить автомобілевоз між Києвом і Ужгородом

Казна та Політика
2251
Додатковий вагон-автомобілевоз курсуватиме з 13 червня в складі поїзда №81 / 82 Київ – Ужгород. З Києва такий вагон відправлятиметься по понеділках, середах і п’ятницях, а в зворотному напрямку з Ужгорода – по вівторках, четвергах і суботах.
В «Укрзалізниці» відзначили, що скориставшись послугою автомобілевоза, пасажир може дістатися до місця призначення по залізниці разом зі своїм автомобілем, відпочиваючи в комфортних умовах і зберігаючи ресурс особистого транспорту. Оформити перевезення автомобіля в обох напрямках і отримати його на місці призначення пасажири можуть в багажних відділеннях вокзалів щодня з 8:00 до 17:00. Вартість перевезення автомобіля залежить від його маси і дальності поїздки.
Крім цього «Укрзалізниця» змінює періодичність курсування вагона-автомобілевоза за маршрутом Київ – Львів – Київ у складі поїзда № 49/50 сполученням Київ – Трускавець – Київ. Так, з 10 червня вагон-автомобілевоз відправлятиметься з Києва по п’ятницях (замість п’ятниці та суботи), зі Львова з 12 червня – по неділях (замість суботи та неділі).
Крім цих поїздів, вагони-автомобілевози зараз також курсують в складі поїздів № 79/80 Київ – Дніпропетровськ – Київ, № 41/42 Дніпропетровськ – Львів – Дніпропетровськ і № 63/64 Дніпропетровськ – Одеса – Дніпропетровськ.
За інформацією УЗ послуга перевезення автомобілів в спеціальних вагонах користується великим попитом у пасажирів. Так, за 5 місяців 2016 року залізничники перевезли 1 991 автомобіль, тоді як за аналогічний період 2015 року – 871 автомобіль.
Вагон-автомобілевоз обладнаний засобами кріплення автомобілів, а також системою охорони. Залежно від габаритів машин в нього поміщаються 4 – 8 автомобілів. Вагон супроводжує провідник, який оформляє опис транспортного засобу, координує завантаження і вивантаження і забезпечує збереження авто на шляху прямування.
За матеріалами:
Autoua.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас